Beuk

CategoriesUncategorized

Al decenia lang is de beukenhaag ingeburgerd in ons land. Als omkadering van een tuinkamer, langs de weg of om de tuin beschutting en privacy te geven. Een beukenhaag is misschien wel een van de mooiste hagen!

Kies voor de bladhoudende beuk in de kleuren rood of groen of ga voor de sterke haagbeuk die op veel meer plekken aangeplant kan worden. Meet het aantal meters dat u nodig heeft en bestel de beukenhaag voordelig per bos online!

Beuk en haagbeuk botanisch

In tegenstelling tot de beuk (Fagus sylvatica) is de haagbeuk (Carpinus betulus) geen beuk maar familie van de berk. De berkenfamilie (Betulaceae) bevat naast de berk zelf ook onder andere de els (Alnus) en hazelaar (Corylus).

In een haag zijn de twee voor iemand die oppervlakkig kijkt nauwelijks te onderscheiden, maar als je eenmaal weet dat het verschillende planten zijn, herken je ze ineens overal als aparte soorten.

Een volwassen ongesnoeide beuk kan makkelijk 20 tot 30 meter hoog worden en ook de haagbeuk kan een hoogte tussen de 20 en 25 meter bereiken. Maar door te snoeien kun je beide ook als haag van elke gewenste hoogte snoeien.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *