In shape komen met een Plyobox

CategoriesFitness oefeningen

Je hebt echt niet heel veel materialen nodig om in shape te komen. Je kunt heel veel oefeningen doen met alleen je lichaamsgewicht en met tools als een plyobox creëer je gemakkelijk een complete workout. Geen ingewikkelde machines of moeilijke technieken, maar wel effectieve oefeningen!

Een plyobox is moeilijk over het hoofdt te zien, aangezien ze niet kapot te krijgen zijn en heel veel mogelijkheden bieden.

Veel mensen denken bij het woord plyobox direct aan box jumps. Daar worden ze inderdaad ook veel voor gebruikt. Maar er is nog veel meer mogelijk met deze box.

Step ups

Een van de meest bekende oefeningen zijn de Step ups. Deze oefening brengt je hartslag omhoog en verbeterd de kracht in je benen.

Hoe doe je dit? Ga voor de box staan. Stap op de box met één been, en breng je andere been omhoog wanneer je beide benen strekt. Stap terug naar beneden met een been en herhaal aan de andere kant. Is deze oefening te makkelijk voor je? Pak dan een gewicht om het uitdagender te maken. Je kunt bijvoorbeeld een kettlebell, challenge bag of dumbbell gebruiken.

Lateral step overs

Met deze oefening train je je uithoudingsvermogen en de kracht in je benen, maar hier komt ook een stukje coördinatie bij kijken.

Hoe? Ga aan de zijkant van de box staan en stap op de box met één been. Breng vervolgens je andere been omhoog, zodat je bovenop de box staat. Stap terug naar beneden met een been en breng vervolgens je andere been terug naar de grond. Herhaal aan de andere kant. Te makkelijk? Voer dan de snelheid op, of voeg gewicht toe.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *